Champions League: Juventus avfärdar Malmö och straffar i överflöd i Sevilla

Juventus satte en markering för Champions League den här säsongen med en 3-0-seger på Malmö. Juve tog ledningen något mot slutet av matchen genom Alex Sandros huvudskott i den 23:e minuten. Paulo Dybala lade till ytterligare ett från straffpunkten strax före paus, men det fanns fortfarande tid för Álvaro Morata att skjuta in ett tredje mål. Titelhållarna Chelsea öppnade sin kampanj i grupp H med en 1-0-seger mot Zenit St Petersburg.

I grupp F spelade Villarreal och Atalanta oavgjort 2-2 på El Madrigal. Remo Freuler gav italienarna ledningen i den sjätte minuten, men Manuel Trigueros kvitterade för de gula ubåtarna strax före halvtid. Villarreal – som slog Manchester United på straffar i förra säsongens Europa League-final – gick fram genom Arnaut Danjuma i den 73:e minuten. Robin Gosens slog dock till sent och gav Atalanta en poäng.

I grupp E gjorde Robert Lewandowski två mål när Bayern München inledde sin kampanj med en imponerande 3-0-seger i Barcelona, och Dynamo Kiev fick ett mål på stopptid av Mykola Shaparenko bortdömt efter en VAR-granskning, vilket innebar att de fick nöja sig med 0-0 hemma mot Benfica.
I grupp G blev det fyra straffar i första halvlek när Sevilla spelade 1-1 mot Salzburg på Ramon Sánchez-Pizjuan Stadium efter att ha spelat större delen av andra halvlek med endast tio man. Salzburg tilldelades en straffspark i den 13:e minuten när Karim Adeyemi blev fälld av Diego Carlos, men anfallaren drog sedan straffen utanför.

Luka Sucic visade sin lagkamrat hur det ska gå till när han omvandlade sin straff i den 21:a minuten efter att Adeyemi hade blivit omkullknuffad igen. Den 19-årige mittfältaren träffade dock stolpen med Salzburgs tredje straffspark, som gavs i den 36:e minuten efter en ny foul på Adeyemi, den här gången av målvakten Yassine Bounou.

Sevilla kvitterade strax före halvtid med en egen straff genom Ivan Rakitic. Spanjorerna fick anfallaren Youssef En-Nesyri utvisad för ett andra gult kort fem minuter efter pausvilan, men höll sig kvar för en poäng.

Det slutade mållöst mellan Lille och Wolfsburg, men det blev dramatik i slutet av matchen efter att en straff för det franska laget långt in på stopptid upphävdes av VAR. Lille hade tidigare fått se ett mål av Jonathan David dömt bort av VAR i början av andra halvlek innan Wolfsburg fick sin försvarare John Brooks utvisad för två varningar.

IFK Göteborg – Västerås SK, 21.7.2024 – 16:30

Publicerades: 17. 7. 2024

IFK Göteborg – Västerås SK, 21.7.2024 – 16:30 Ny tränare i Blåv...

Brommapojkarna – Hammarby IF, 20.7.2024 – 17:30

Brommapojkarna – Hammarby IF, 20.7.2024 – 17:30 BP vaknade till liv ...

Sirius – Malmö FF, 19.7.2024 – 19:00

Sirius – Malmö FF, 19.7.2024 – 19:00 Trots att de tappade så mång...

Final Speltips: Spanien – England, 14.7.2024 – 21:00